top of page

De toekomst
is geweldig

en We delen het met jou

We begonnen onze boerderij met een droom en vast besloten om de wereld te veranderen. Een droom om een boerderij op te bouwen in perfecte harmonie met de natuur. Eén boerderij in één van de puurste vormen van landbouw.

Na 10 jaar boeren, leren, onderzoeken en implementeren zijn wij een van de meest vooruitstrevende boerderijen van Nederland. We werken iedere dag met stapjes, bewust samen met het allerkleinste om te komen tot iets groters. We werken met oude rassen en planten bloemen en bomen, zodat de kringloop zo rijk en gezond wordt dat ze 1000 jaar gaat bestaan.  

We denken dat het nog veel beter kan. Er moet volgens ons een kantelpunt bestaan dat biodiversiteit creëert die we nu nog niet kunnen overzien. Een kantelpunt dat voedsel voortbrengt dat bijdraagt aan jou gezondheid.

Boer Bart is dan veel meer is dan alleen een boerderij.

 

Om dit kantelpunt te bereiken is de belangrijkste schakel de natuur en juist de natuur laat haar niet opjutten door regeltjes, economische structuren, balansen of winst.

 

Om een boerderij te creëren in een tijd waar alles draait om massa, efficiëntie en winst, gaan wij compleet een andere koers varen. Wij gaan onze boerderij delen in obligaties met mensen die geloven in de kracht van de natuur, die geloven dat de landbouw anders kan en begrijpen dat we zorg moeten dragen voor de volgende generaties.

 

Het delen van de boerderij in obligaties is volgens ons de manier om de natuurlijke processen de tijd te geven die ze nodig hebben om zo tot een duurzame landbouw te komen die 1000 jaar zal bestaan.

We werken graag met jou samen aan een betere wereld.

Want alleen de mensen die stappen zetten naar een betere wereld, zijn de mensen die de wereld uiteindelijk veranderen.

Koop obligaties en word onderdeel van deze verandering, word onderdeel van onze boerderij. Word onderdeel van Boer Bart.  

Uitleg .jpg
Blog Banner for Website Content (3).png

De toekomst is Vol biodiversiteit

Blog Banner for Website Content.jpg

wij zijn
Boer bart

Wij zijn Rianne en Bartele Holtrop en samen zijn wij boer Bart. Bartele werkt als boer en Rianne als gastvrouw voor het horeca gedeelte op de boerderij. We zijn getrouwd en gezegend met vier gezonde jongens. Bartele komt van een traditionele Friese boerderij. Rianne is opgegroeid in het dorp Joure en heeft jaren gewerkt als jeugdverpleegkundige in de gemeente de Fryske Marren. In 2014 vonden we dat de landbouw duurzamer en natuurlijker moest kunnen en hebben vanuit dat idee zelf een boerderij gekocht. 

Wat begon als een droom in oude gebouwen, is inmiddels uitgegroeid tot een bruisende locatie met biologische koeien, kippen, restaurant en een speelboerderij. Onze boerderij biedt een harmonieuze omgeving voor zowel volwassenen, kinderen als dieren.

Blog Banner for Website Content.jpg
IMG20220714054124 (1).jpg

De toekomst is Ethisch

De koe mag zijn wie ze is,

met alle emoties die hier bij horen. 

Blog Banner for Website Content.jpg

De toekomst werkt Samen

Wij geloven in de waarde van elk element in de natuur: dieren, insecten, planten en mensen. Alles speelt een belangrijke rol en draagt bij aan het geheel. Een van onze benaderingen is het planten van vlinderbloemigen die samenwerken met grassen, zodat we op een natuurlijke manier kunstmest kunnen vervangen. Op die manier streven we naar evenwichtige ecosystemen.

 

We zorgen goed voor onze dieren door ze te ondersteunen met zeewier, mineralen en kruiden. Hierdoor is preventief gebruik van antibiotica overbodig. Dit helpt ons om op een duurzame manier met onze dieren om te gaan. Onze kippen spelen ook een belangrijke rol in het in balans houden van het ecosysteem. Ze jagen op insecten en dragen zo bij aan het behoud van een gezonde omgeving tot in het kleinste detail.

We planten bomen die met hun wortels andere mineralen in de kringloop brengen. Op deze manier stimuleren we een natuurlijke circulatie van waardevolle voedingsstoffen.

We streven naar een holistische benadering van landbouw en ecologie. We geloven dat door samen te werken met de natuurlijke processen en het benutten van de synergie tussen verschillende elementen, we een positieve impact kunnen hebben op het milieu en de plek waar we wonen. 

Blog Banner for Website Content (6)_edited.jpg
4.png

De toekomst
is voor jou

Word onderdeel
van jouw toekomst

 

Word onderdeel van Boer Bart

Uitleg .jpg
bottom of page