top of page

De Bloeifoundation is van jou!


De bloeifoundation is hier wel geboren maar het is van iedereen die zich hieraan verbonden voelt. Deze stichting heeft als doel om (met name) kleine ondernemers te helpen bij het uitgeven van "aandelen" in de vorm van obligaties. Het streven is om op deze manier de wereld mooier te maken.


Toen wij voor onze eigen boerderij "aandelen" in de vorm van obligaties wilden uitgeven werden we tot onze verbazing geconfronteerd met hoge kosten die derde partijen in rekening brachten voor deze dienstverlening. Dit bracht ons aan het denken: waarom zou dit geld niet ingezet kunnen worden voor projecten die de wereld verduurzamen en verbeteren?


Omdat het zo zonde is dat het geld niet daadwerkelijk gebruikt wordt voor een project kwamen we erop om de Bloeifoundation op te zetten, gebruikmakend van de talenten binnen ons eigen netwerk. We wilden een soort open source stichting creëren waarbij iedereen die zich betrokken voelt zijn of haar talent kon bijdragen. Het leuke resultaat hiervan is de vorming van een team met internetanalisten, marketing- en salesprofessionals, brandingexperts en communicatiespecialisten. Allemaal gedreven door het geloof dat we de wereld daadwerkelijk beter kunnen achterlaten voor de volgende generatie.


De kracht van de Bloeifoundation ligt in het collectieve streven naar een betere wereld. Door kleine ondernemers te ondersteunen bij het uitgeven van "aandelen" in de vorm van obligaties, bieden we hen de mogelijkheid om hun bedrijf te laten groeien en te bloeien. Iedereen die gelooft dat we samen een verschil kunnen maken kan als investeerder of ondernemer deel worden van de Bloeifoundation.


Als non-profit organisatie zetten wij ons in voor een betere wereld, zonder winstoogmerk. Wil jij een actieve rol spelen in het realiseren van een duurzamere, rechtvaardigere en betere toekomst? Investeer in onze obligaties voor positieve verandering en draag direct bij aan projecten die de wereld mooier maken. Jouw investering door het kopen van onze Bloei obligaties maakt een verschil.


Ik ben trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, maar onze reis is nog lang niet ten einde. Samen met ons groeiende netwerk van betrokken individuen en ondernemers blijven we ons inzetten voor een duurzame en bloeiende toekomst. Laten we onze krachten bundelen en samenwerken om de wereld mooier achter te laten voor de volgende generatie.


Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe jouw inzet een positieve impact kan hebben.Groeten,


Bartele Holtrop,

Voorzitter Bloeifoundation
64 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 13 aug. 2023

Heb je je ooit afgevraagd waarom je zoveel meer rente moet betalen dan dat je ontvangt op je spaarrekening? Deze vraag heeft ons ook beziggehouden en heeft geleid tot de oprichting van de Bloei Foundation, een non-profitstichting die zich inzet voor een lokaal duurzamere, ethische wereld.


Misschien denk je dat er al genoeg goede platforms zijn die dit doen, en dat klopt. Maar we begrijpen niet waarom deze platforms zoveel winst willen maken. Waarom ontvang jij als geldverstrekker zoveel minder dan wat het duurzame idee moet betalen?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben we onderzoek gedaan. Bedrijven zoals banken en crowdfundorganisaties die (spaar)geld accepteren en uitlenen aan ondernemers moeten voldoen aan talloze regels om zorgvuldig met jouw spaargeld om te gaan. Deze regels, ook wel bekend als Basel III, dragen helaas niet bij aan een mooiere wereld.


Lokale, duurzame en ethische ideeën zijn vaak minder winstgevend en worden daarom binnen dit systeem als risicovol beschouwd. Vanwege dit label moeten ondernemers vaak de hoofdprijs betalen om hun ideeën werkelijkheid te laten worden. Grote bedrijven met hoge winsten worden volgens deze regels als laag risico gezien en betalen daardoor aanzienlijk minder rente en aflossing dan kleinere duurzame ondernemers. Hierdoor kunnen grote bedrijven gemakkelijk gebieden opkopen, maar helaas draagt dit vaak niet bij aan een diversere, mooiere en duurzamere wereld.

Stel je nou eens voor dat we alles wat er tussen geld lenen en uitlenen gebeurt weghalen en teruggaan naar een eenvoudige afspraak tussen jou en bijvoorbeeld de duurzame bakker. Net zo eenvoudig als de zon en de regen, de zee en het strand en de kip en het ei.

Op die manier kan de bakker minder bezig zijn met de winstgevendheid, maar wel zijn uiterste best doen om de beste broodjes van de wereld te bakken.

Gelukkig kan het anders. In Nederland is het voor iedereen toegestaan om obligaties uit te geven*. Als de Bloei Foundation jouw ingelegde geld NIET beheert, bijvoorbeeld via een derdenrekening, maar jij rechtstreeks contact hebt met de ondernemer, hoeven we niet te voldoen aan de regels van Basel III. Hierdoor kunnen we het rendement op jouw spaargeld verhogen en de kosten voor het duurzame idee verlagen.

Daarbij zijn we een non-profitorganisatie en brengen we alleen de strikt noodzakelijke kosten in rekening zoals het beheren van het platform. Meet weten over de kosten? https://www.bloeifoundation.com/kosten


*Het uitgeven van obligaties vereist wel enige administratie en melding bij de AFM, evenals het opstellen van een informatiedocument voor de beleggers. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het valt mee. We helpen je hier graag bij.317 weergaven0 opmerkingen
bottom of page