top of page

Hoe werk het?

Wij helpen met het uitgeven van obligaties en brengen lokale ondernemers en investeerders samen. De Bloei Foundation helpt door het bos van regelgeving. Ze ondersteunt met het schrijven van de prospectus, het voeren van marketing en het uitgeven van bloei obligaties

In dit voorbeeld worden de obligaties uitgegeven door de bakker aan de familie Jansen maar het zou ook het verhaal ​van de boer, de koffiebrander of de kapper kunnen zijn. Allemaal lokale ondernemers met mooie plannen die de omgeving mooier willen maken. .


Om de transacties tussen de Familie Jansen en de bakker goed te beheren werken wij samen met Share Council. Zij zijn gespecialiseerd in online omgevingen. Deze online omgeving (ook wel Wallet genoemd) houdt bij hoeveel obligaties de bakker heeft uitgegeven, wie ze heeft gekocht en hoeveel rente er betaald moet worden. Ook de familie Jansen kan inloggen op een eigen online omgeving die inzichtelijk maakt van welke ondernemer ze een obligatie bezitten, wat de looptijd en rente is en welke contracten er ten grondslag aan liggen. Zo wordt er voor gezorgd dat alles overzichtelijk is en transparant verloopt.

 

1.png
2.png

In het kort

Technisch gezien zijn we een stichting die ondernemers helpt met het uitgeven van obligaties.

Om dit zo netjes mogelijk te doen bestaat de stichting uit een platform en een register waar ideeën en investeerders elkaar vinden. In een online register wordt netjes bijgehouden wie een obligatie uitgeeft en wie deze gekocht heeft. 

Zo gaat dit in zijn werk:

  1. De Bloei Foundation maakt een eigen ondernemers pagina aan met een eigen betaal omgeving.

  2. Het ondernemersplan en de prospectus worden tentoon gesteld op onze website.

  3. Een investeerder kan op basis van het ondernemersplan beoordelen of hij/zij wil investeren.

  4. De ondernemer kan ervoor kiezen om één of meerdere obligaties aan één of meerdere investeerders te verkopen.

  5. Het geïnvesteerde geld wordt zonder tussenkomst van de Bloei Foundation direct overgemaakt naar de rekening van de ondernemer.

  6. De obligaties worden in een online omgeving gestald. De ondernemer en investeerder kunnen hier altijd op inloggen. 

  7. De ondernemer maakt de rente rechtstreeks over aan de investeerder (in 2% geld of 6% goederen)

  8. Na 9 jaar neemt de Bloei Foundation contact op met de ondernemer en investeerder met de vraag of hij/zij na jaar 10 het certificaat weer terug wil ruilen voor geld of de periode wil verlengen.

bottom of page